Sve je uništeno u trenutku: Sjeverna Koreja objavila novi snimak eksplozije

  • 17.06.2020. 13:25

Objavljen je novi snimak trenutka kada je Sjeverna Koreja raznijela i uništila međukorejsku kancelariju za vezu u svom pograničnom gradu Kaesongu u utorak.

Tamošnji mediji nedugo nakon detonacije saopštili su o tome da se čula eksplozija pa su opisali dim koji se izdizao iznad Kaesonga, prenosi Indeks.

Vojni izvor iz Seula rekao je Rojtersu da su dan ranije uočili znakove koji su upućivali na uklanjanje kancelarije i da su južnokorejski vojni zvaničnici pratili eksploziju putem snimaka.

Napetosti između dvije države raste otkad su južnokorejski aktivisti i dezerteri iz Severne Koreje navodno poslali oko 50 hiljada letaka u komunističku državu kojima kritikuju vođu Kim Džong-una i kršenje ljudskih prava u toj izolovanoj komunističkoj zemlji.

Južna Koreja najavila je da će odlučno odgovoriti ako njen sjeverni susjed nastavi da podstiče napetost.

Uništavanje te kancelarije “srušilo je očekivanja svih ljudi koji su se nadali napretku u međukorejskim odnosima i dugotrajnom miru na poluostrvu”, izjavio je zamjenik južnokorejskog savjetnika za nacionalnu bezbjednost Kim Ju-geun na brifingu za novinare.

Dodao je kako Južna Koreja smatra Sjevernu Koreju u cjelosti odgovornom za sve posljedice koje mogu da nastanu iz ovog čina.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана