Suspendovano testiranje hidroksihlorokina, Tramp završio terapiju

  • 25.05.2020. 19:45

Svjetska zdravstvena organizacija /SZO/ suspendovala je danas iz bezbjednosnih razloga testiranje lijeka za malariju hidroksihlorokina za pacijente oboljele od virusa korona, rekao je generalni direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus.

Američki predsjednik Donald Tramp i drugi zvaničnici pominjali su hidroksihlorokin kao mogući lijek protiv virusa korona. Tramp je naveo da preventivno uzima lijek.

"Izvršna grupa sprovela je privremenu pauzu za upotrebu hidroksiklorokina dok se ne pregledaju bezbjednosni podaci", naveo je Gebrejesus.

Ranija preporuka SZO bila je da se hidroksihlorkin ne koristi za sprečavanje virusa korona, sem kao dio kliničkog testiranja.

Predsjednik SAD Donald Tramp više ne pije antimalarijski lek hidroksihlorokin koji je preventivno koristio tokom prethodnih dana protiv zaraze korona virusom, prenosi Foks njuz.

– Gotovo! Upravo završeno. I uzgred, koliko ja znam, još sam živ – rekao je Tramp tokom intervjua u emsiji “Full Measure”.

Tramp je hlorokin počeo da koristi prije dvije sedmice nakon što je primio pisma i pozive ljekara čiji su analize pokazale da je lijek koristan u liječenju korona virusa i nakon što je njegov lični ljekar u Bijeloj kući takođe odobrio upotrebu, prenosi Srbija Danas.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)