Istraga bavarske policije

Suspendovana dva policajca zbog nacističkog pozdrava

  • 02.09.2018. 18:34

Policija njemačke pokrajine Bavarske pokrenula je istragu protiv dvojice policajaca osumnjičenih da su izveli zabranjeni nacistički pozdrav u gradu Rozenhajmu.

Iz policije navode da su dvojica službenika uzvikivali antiimigrantske slogane i da su izveli nacistički pozdrav u pabu u gradu Rozenhajmu. 

Policiji je slučaj prijavio očevidac koji je bio u istom lokalu, a policijski službenici su suspendovani sa posla dok traje istraga. 

U gradu Kemnicu juče su održane demonstracije na kojima je učestvovalo oko 4.500 krajnjih desničara zbog ubistva Nijemca koje su počinila dva migranta iz Iraka i Sirije. 

Gradom je marširalo i oko četiri hiljade ljevičara u okviru kontrademonstracija, a 1.800 policajaca je bilo raspoređeno da bi razdvajalo dvije grupe. 

Skinhedi su u gradu Kemnicu podizali ruke u stilu nacističkih pozdrava dok su proganjali ljude za koje su smatrali da nisu Nijemci. 

"Nećemo dozvoliti da se ekstramna desnica uvuče u naše društvo", rekla je ministar pravosuđa Katarina Barli njemačkom dnevniku "Bild am Zontag".

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм