Suđenje muškarcu (49) zbog polnog uznemiravanja drugarice (8) svog sina

10:58, 02.12.2020.
Izvor: novosti.rs
U osnovnom sudu u Novom Sadu juče je počelo suđenje N. P. (49) zbog optužbe da je počinio nedozvoljene polne radnje i produženo krivično djelo polno uznemiravanje osmogodišnje djevojčice, vršnjakinje i drugarice svog sina.

Sobzirom na to da je riječ o maloljetnoj djevojčici, odnosno djetetu, ročište je održano bez prisutva javnosti, i tako će biti do kraja postupka. Prema nezvaničnim saznanjima, četrdesetdevetogodišnji N. P. je u sudnici iznio svoju odbranu, a o tome šta je govorio, zbog zaštite maloljetne žrtve ostaje nepoznato za javnost. Naredno ročište je zakazano za 22. decembar, pišu Novosti.

Novosađanina N. P. policiji su prije dva mjeseca prijavili roditelji djevojčice, kada je skupivši hrabrost rekla da je “čika”, sa čijim sinom odrasta od malih nogu, neprimjereno dodirivao po tijelu, i da se to prethodnih mjeseci dogodilo u tri navrata.

Dva puta se, po dhevojčicinim tvrdnjama, to desilo kada je odlazila kod njih da spava, a posljednji put u noći između 5. i 6. septembra na jednom salašu na Čeneju, gdje su sa tom porodicom proslavljali punoljetstvo njihovog najstarijeg sina.

Majka će se boriti

Poslije svega što je doživjela njena osmogodišnja kćerka, majka kaže da će nastaviti da se bori da nijedno dijete više ne doživi ono što je njena osmogodišnja djevojčica.

– Želim da se pridružim nekoj organizaciji ili udruženju koje se bori protiv ovakvih stvari i da zaštitimo svu djecu – ističe majka. Niko ne treba da ćuti, i ovakve stvari se moraju prijaviti.

Po onome što je djevojčica ispričala najprije roditeljima, a zatim i inspektorima, “čika” je ulazio u sobu u kojoj je spavao i njegov sin, i skidao joj pidžamu i gaćice i dodirivao po butinama, nogama, zadnjici i intimnim dijelovima tela.

Majka djevojčice je poslije podizanja optužnog prijedloga protiv komšije, kazala da se nada da će sve biti dobro i da će optuženi dobiti kaznu koju zaslužuje.

– Kćerki je psihički, srećom, sve bolje, krenula je u školu. Svi u porodici se trudimo da što prije zaboravi sve i da ne misli na ono ružno što je doživjela – kaže djevojčicina mama.