Optužena za ubistvo polubrata Kim Džong Una

Sud odbacio optužnicu protiv Siti Aisjah

  • 11.03.2019. 09:11

Sud u Maleziji odbacio je optužnicu protiv državljanke Indonezije Siti Aisjah /26/, koja je optužena za ubistvo polubrata lidera Sjeverna Koreje 2017. godine.

Siti Aisjah bila je optužena zajedno sa državljankom Vijetnama Doan Ti Huong /30/ da je otrovala Kim DŽong Nama, polubrata lidera Sjeverne Koreje Kim DŽong Una, korištenjem zabranjenog hemijskog agensa ve-iks na aerodromu u Kuala Lumpuru u februaru 2017. godine. 

Advokati su zatražili prekid suđenja u slučaju protiv Huongove kako bi zatražili da se i protiv nje odbaci optužnica. 

Advokati odbrane tvrdili su da su dvije žene izmanipulisali agenti Sjeverne Koreje, koji su organizovali ubistvo. 

Interpol je izdao crvenu potjernicu za četiri državljanina Sjeverne Koreje koji su identifikovani kao osumnjičeni u istrazi malezijske policije i koji su napustili zemlju nekoliko sati nakon ubistva. 

Na suđenju je prikazan snimak nadzornih kamera na kome se vidi kako dvije žene navodno napadaju Kim DŽong Nama, koji se pripremao za ukrcavanje na let na aerodromu u Kuala Lumpuru. 

Siti Aisjah, koja je radila kao maser u hotelu u Kuala Lumpuru i Huong, koja je sebe opisala kao glumicu, stalno su tvrdile da su vjerovale da učestvuju u nekom televizijskom rijaliti programu. 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.