Osam mjeseci nakon smrti muzičara

Stvari frontmena "Prodidžija" prodate za 450.000 dolara

16:29, 08.11.2019.
Izvor: Srna
Odjeća, namještaj i muzičke nagrade koji su pripadali pokojnom pjevaču grupe "Prodidži" Kitu Flintu prodati su na aukciji za skoro 450.000 dolara, osam mjeseci nakon smrti muzičara.

Aukcijska kuća "Čefins" saopštila je da je na aukciji ponuđeno oko 170 predmeta, kako bi se pomoglo izmirivanju obaveza imovine.

U saopštenju se navodi da je aukcija održana sinoć i da je sakupljena suma prevazišla sva očekivanja.

"Sinoć je vladala velika zainteresovanost za sve predmete i zadovoljni smo što smo dostigli tu cifru u korist imovine", dodaje se u saopštenju na "Tviteru".

Tri muzičke nagrade MTV-ja, koje je Flint dobio krajem devedesetih godina prošlog vijeka, prodate su za 16.000 funti, a za 8.500 funti krevet napravljen od hrastovine i čelika, u čijoj je izradi, navodno, učestvovao i muzičar.

Ikona britanskog rejv pokreta devedesetih godina prošlog vijeka, koji je otpjevao hitove kao što su "Fajerstarter" i "Brid", u martu je pronađen mrtav u svojoj kući u Engleskoj.

Istragom je utvrđeno da je smrt nastupila vješanjem nakon korišćenja narkotika, ali nema dovoljno dokaza da se zvanično okarakteriše kao samoubistvo.

Flint je bio prepoznatljiv po uglavnom našminkanim očima i drečavo obojenoj kosi.