Protesti ne jenjavaju

Stravičan prizor: Tokom nereda u Čileu, zapaljenje dvije policajke

  • 06.11.2019. 20:06

Dvije policajke teško su povrijeđene tokom protesta u Santjagu, kada su ih demonstranti gađali molotovljevim koktelima, pošto je policija posegla za suzavcem i vodenim topovima, javlja Rojters.

Kako navodi, dvije policajke je zahvatio plamen, a vatru su gasile njihove kolege golim rukama i apartima za gašenje požara.

Na internetu je objavljen i video snimak incidenta.

Policajke Marija Hose Hernandes Tores (25) i Abigejl Katalina Aburto Kardenas (20) prebačene su u bolnicu, a njihovo stanje je ozbiljno, saopštila je policija.

Jedan od Rojtersovih fotografa rekao je da se plamen brzo proširio.

– Policajci su pokušali da ga ugase rukama – naveo je on.

Ministar unutrašnjih poslova Čilea Gonsalo Blumen obišao je žene u bolnici i osudio napad kao “čisto nasilje, koje nema nikakve veze sa legitimnim zahtjevima građana”.

– To je bila nasilna, kukavička agresija protiv dvije policajke, koje su radile da zaštite bezbijednost naših sunarodnika – rekao je on.

Neimenovani izvor iz policije rekao je da su policajci pratili standardnu proceduru time što su prvo rasporedili vodene topove, a potom upotrijebili suzavac.

Dvije policajke su među 800 policajaca koji su povrijeđeni u demonstracijama u prethodne dvije nedjelje, zajedno sa još 1.650 učesnika protesta, saopštile su grupe za zaštitu ljudskih prava.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм