Nastavak prijateljskih odnosa

Štrahe nakon sastanka sa Dodikom: Onaj ko blokira, ne želi napredak

  • 11.02.2019. 17:40

U Beču je danas održan i sastanak lidera SNSD-a Milorada Dodika i predsjednika Slobodarske partije Austrije Hajnc Kristijana Štrahea.

Dodik je rekao da su razgovarali o tema u kojima imaju zajednički interes.

"Ja sam zahvalan gospodinu Štraheu za priliku da se sretnemo i razgovaramo upravo o ovim temama od našeg zajedničkog interesa. To je svakako saradnja, ne samo između dvije partije, nego i saradnja koja je moguća u okviru saradnje Austrije, BiH i Republike Srpske, a i ono što se zove priča oko odnosa sa EU", rekao je Dodik.

Štrahe je istakao da Dodik i on imaju prijateljske odnose, te pozvao Milorada Dodika da zvanično u svojstvu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH posjeti Austriju.

"Poznato je da gospodin Dodik i ja njegujemo prijateljske odnose i stranačke i da to prijateljstvo traje dugo godina i danas smo razgovarali o našim budućim temama i uputio sam zvaničan poziv gospodinu Dodiku da uskoro bude zvaničan gost Austrije. Razgovarali smo o situaciju u BiH, jer je on član Predsjedništva BiH i o proširenju EU i BiH u EU", ističe predsjednik Slobodarske partije Austrije.

Govoreći u blokadi oko formiranja Savjeta ministara, Štrahe kaže da "onaj ko blokira, ne želi napredak". 

"Odbijam svaku vrstu blokade, ko blokira taj ne želi napredak. Ti ljudi moraju da shvate da ćemo i mi da se trudimo da se te blokade završe. Valentin Incko je kritikovao taj stav i mi ćemo raditi da do blokade više ne dolazi", ističe Štrahe.

Milorad Dodik je poželio sreću Štraheu i njegovoj partiji na predstojećim izborima za Evropski parlament, te istakao da će mu biti zadovoljstvo da posjeti Austriju kao predsjedavajću Predsjedništva BiH, kada se za to stvore uslovi.

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.