U septembru

Stiže rusko-kineska vakcina "Konvidencija"

  • 11.03.2021. 15:35

Treća faza kliničkih ispitivanja rusko-kineske vakcine protiv koronavirusa "Konvidecija" biće završena u septembru ove godine u Rusiji, ali već sada su primjetni zapaženi rezultati, izjavio je direktor farmaceutske kompanije "Petrovaks" Mihail Ciferov.

On je za portal Sputnjik rekao da su primjetni visoki pokazatelji bezbjednosti i efikasnosti rusko-kineske vakcine Ad5-nKov, kao i da je kod 92,5 odsto dobrovoljaca razvijen visok nivo antitijela na kovid-19.

Prema riječima Ciferova, tokom istraživanja nije bilo ozbiljnih neželjenih reakcija, samo je 34,2 procenta dobrovoljaca imalo neke reakcije poslije primanja vakcine koje su trajale nekoliko dana - povišenu temperaturu, glavobolju, bolove u mišićima i zamor, prenosi Tanjug.

Preliminarni rezultati istraživanja su pokazali efikasnost vakcine od 95 procenata u sprečavanju teških slučajeva kovida 19, a finalni rezultati se očekuju u prvoj polovini 2022. godine, godinu dana poslije vakcinacije prvih dobrovoljaca.

"Za nas je učešće u istraživanju vakcine dio našeg velikog međunarodnog programa, koje se simbolično poklapa sa 20. godišnjicom potpisivanja sporazuma o dobrosusjedstvu, prijateljstvu i saradnji između Rusije i Kine", izjavio je Ciferov.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.