Stiže 2. januara

McDonald's lansira prvi veganski meni

17:00, 13.12.2019.
Izvor: klix.ba
Na McDonald'sovom meniju konačno će se naći Veggie Dippers koji su odobrili vegani. Riječ je o jelu koje je napravljeno od crvene paprike, riže, pesta od sušenog paradajza i graška i uvaljano je u krušne mrvice.

Moći će se naručiti u meniju s krompirićima i pićem za 4,99 funti ili u okviru Happy Meala koji sadrži dva Dippersa i veganski prilog, vrećicu povrća, voća ili krompirića, vodu ili voćni sok.

Veganski meni komentirao je i Thomas O'Neill, direktor marketinga McDonald'sa u Velikoj Britaniji i Irskoj, gdje će se ovaj meni moći naći.

"U posljednjih 12 mjeseci vidjeli smo porast broja mušterija od 80 posto zbog vegetarijanskih opcija koje smo počeli posluživati, a sada je vrijeme da ih napravimo i u veganskoj verziji. Veggie Dippers je ukusan dodatak našem meniju i veselimo se vidjeti mušterije kako isprobavaju naš prvi veganski meni naredne godine", kazao je O'Neill.

Ova godina bila je odlična za vegane s obzirom na to da su restorani, trgovine i fast food lanci lansirali veganske opcije svoje dobro poznate hrane. Veganski meni u ovaj lanac brze hrane stiže 2. januara.