Banjaluka

Stanivuković "džentlmenski" novinarku ATV-a izložio linču mase koju je okupio

  • Извор: АТВ
  • 12.09.2021. 19:24

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u svakom javnom nastupu pomene našu medijsku kuću, a ovoga puta njegove pristalice su i verbalno napale novinarku ATV-a dok je Stanivuković svemu svjedočio i još potpirivao masu.

Gradonačelnik Banjaluke održao je još jednu predstavu za javnost u vidu konferencije za medije na Trgu Republike Srpske ispred zgrade RTRS-a. Stanivuković je predstavljao navodne rezultate rada tzv. tima za reviziju. Po svemu sudeći konferencija nije bila za sve medije, poštu su okupljeni našu tv ekipu dočekali zvižducima i psovkama nakon postavljenih pitanja koja nisu bila po volji gradonačelnika.

Stanivuković na to nije reagovao, čak je radosno uzviknuo "jedan mikrofon manje" kada je naša ekipa odlazila. Veći dio obraćanja posvetio je izvještavanju naše tv kuće, a na postavljena pitanja nije ponudio nijedan konkretan odgovor, naročito kada je riječ o tzv. timu za reviziju za koji postoje dokazi da je tim napustilo više članova. 

Okupljene pristalice Draška Stanivukovića zatražili su da javno kaže koji mu novinari postavljaju pitanja. Poslije njegovog odgovora ponovo su uslijedili zahtjevi iz mase da se novinari koji postavljaju pitanja kažu čiji su i da se predstave.

Nakon toga stigla je i reakcija pojedinih novinara koji su bili na konferenciji upućena upravo gradonačelniku da nije u redu da se zahtjeva imenovanje novinara i za koju televiziju rade.

"Uvaženi, poštovani novinari kao što imate protest građana, ljudi, ovo je izvještaj Tima za reviziju uz prisustvo naroda. Ja se trudim i pozivam naše ljude na poštovanje jednih drugih, ali nekada narod ima reakciju na pojedina izvještavanja. Nisam htio da govorim koji mediji postavlja pitanja, mogu isto tako razumjeti da su ovo izazovni trenuci za vas", rekao je Stanivuković da bi pet minuta poslije nastavio govoreći koji mediji je postavio pitanje.

U trenutku kada je naš snimatelj krenuo da pokupi mikrofon ATV-a, Stanivuković je iskoristio priliku da "potpiri" masu izjavom "Jedan mikrofon manje" na šta su uslijedili zvižduci i psovke upućene našoj tv ekipi.


Džentlmen Stanivuković, novinarku ATV-a izložio je linču mase koju je okupio kako bi izbjegao odgovore na postavljena pitanja. Ovim potezom jasno je dao do znanja da pojedini mediji i novinari nisu dobrodošli na njegovim obraćanjima, odnosno da mu ne prija atmosfera u kojoj nije sve po njegovom.

Toliko o pompeznoj slobodi govora koju je PDP-ov gradonačelnik najavljivao.

Prije najavljivane slobode govora Stanivuković je u nekoliko navrata kao poslanik Narodne skupštine Republike Srpske imenom i prezimenom prozivao novinare ATV-a koji su razotkrivali njegove afere.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)