Strašna nesreća

Srušio se vijadukt u Italiji, na desetine mrtvih FOTO VIDEO

  • 14.08.2018. 14:31

Vijadukt "Morandi", dio autoputa A10 koji prolazi kroz Đenovu, srušio se danas oko 11:30. Kako prenosi italijanska agencija ANSA, sa dijelom mosta palo je i deset automobila. Broj poginulih u nesreći najmanje je 22, a očekuje se da će broj žrtava biti veći, rekao je zamjenik italijanskog ministra saobraćaja Edoardo Riksi.

Do rušenja mosta došlo je tokom jakog pljuska, navode italijanski mediji. Dio mosta koji se obrušio dugačak je 200 metara.

Šef lokalne službe Hitne pomoći rekao je da su poginule "desetine ljudi", javila je agencija "Adnkronos". Zvaničnici vatrogasne službe takođe su rekli da "vjerovatno ima veliki broj žrtava", kao i da je moguća "tragedija ogromnih razmera".

Za sada, potvrđeno je da je da su dvije osobe spasena iz ruševina ispod mosta i helikopterom prevezene u bolnicu. 

Jedan očevidac rekao je televiziji "Skaj Italija" da je video "osam ili devet" vozila na mostu u trenutku rušenja i da je scena bila apokaliptična.

Lokalani mediji naglašavaju da su dijelovi mosta pali na "sve strane", podsjećajući da vijadukt "Morandi", koji prelazi preko rijeke Polcevera, prelazi iznad šoping centara, fabrika i kuća.

Kako Rojters prenosi, ministar saobraćaja Danilo Tonineli je upozorio da je ovo vjerovatno "ogromna tragedija". On je na Fejsbuku napisao da je "200 vatrogasaca i drugih heroja na licu mesta".

Nije poznato zbog čega je došlo do rušenja vijadukta, a italijanska agencija ANSA javlja da zvaničnici sumnjaju da je nedovoljna stabilnost konstrukcije uzrok urušavanja, prenosi AP.

Most je dio magistralnog puta A10. Izgradnja vijadukta je počela 1962, a završena 1968. godine. Rekonstruisan je 2016. godine.

Тагови: