Nevjerovatna sreća

Srušio se avion sa 101 putnikom i članom posade, svi preživjeli VIDEO FOTO

07:38, 01.08.2018.
Izvor: Tanjug
Thumbnail
Oko 85 osoba povrijeđeno je danas, od kojih neke teško, kada se srušio avion meksičke aviokompanije "Aeromeksiko" neposredno po polijetanju iz savezne američke države Durango, javlja Rojters.

Lokalni zvaničnici, ipak, napominju da niko nije poginuo prilikom pada aviona, u kojem se nalazilo 97 putnika i četiri člana posade.

Državnog guvernera Duaranga Hose Aispuro naveo je na svom nalogu na Tviteru da je "potvrđeno da nema žrtava nesreće", prenio je AP.

Aerodromski zvaničnik rekao je, pozivajući se na preliminarne izvještaje, da je do nesreće došlo zbog loših vremenskih uslova.

Portparol civilnih vazduhoplovnih vlasti Meksika Alehandro Kardosa rekao je da je 85 osoba povrijeđeno i naglasio da je požar, koji je izbio nakon nesreće, uhašen, a da nema podataka da je iko stradao u požaru.

Karadosa je na lokalnoj televiziji rekao da je avion pao ubrzo nakon polijetanja.

Prethodno je "Aeromeksiko" objavio na Tviteru da se srušio avion te aviokompanije, koji je letio iz Duranga ka Meksiko Sitiju.

Guverner Duranga Hose Rosas Aispuro kazao je da je avion išao ka meksičkoj prestonici.

"Avion je uzlijetao", rekao je Rosas Aispuro.

On je dodao da su očevici čuli nešto nalik na pucanj i onda se avion ođednom našao na zemlji.

"Aeromeksiko" je naveo da se radi o avionu "Embraer 190", koji može da primi 100 putnika, a koji je letio od Duranga ka Meksiko Sitiju.

Na televizijskim snimcima vidi se rep aviona na kojem je logo "Aeromeksika" i dim koji se uzdiže ka nebu.

Lokalne vlasti Duranga objavile su da se nesreća desila na polju u blizini aerodroma.