Uhapšen je u Italiji

"Srpskog Spajdermena" srušio Facebook nakon pljačke teške 600.000 evra

  • 03.03.2020. 17:28

M.Đ. (29) iz Srbije uhapšen je u Italiji zbog sumnje da je sa još dvojicom mladića izveo pljačku vrijednu 600.000 evra.

Osim M.Đ. uhapšen je jedan maloljetni Srbin i dvadesetogodišnji Rumun M.C.

Dvojica Srba i Rumun se sumnjiče da su 11. januara ove godine u Milanu opljačkali stan poznatog italijanskog trgovca dijamantima i iz sefa ukrali drago kamenje i skupocjeni Roleks sat, ukupne vrijednosti oko 600.000 evra.

Kako pišu italijanski mediji, lopovski trio odale su fotografije koje su nakon pljačke postavljali na svoje Facebook profile. Naime, oni su se na pomenutoj društvenoj mreži hvalili da žive u luksuzu, te su postavljali fotografije žurki iz limuzina na kojima piju "rijeke" šampanjca. Ono što je zapalo policiji u oči jeste rana na ruci M.Đ., koju je navodno zaradio provaljujući u stan žrtve. Kada su se ostali dokazi iz istrage poklopili, policija im je prošlog petka zakucala na vrata i svu trojicu lišila slobode.

Njima se na teret stavlja da su 11. januara oko 23 sata provalili u stan poznatog trgovca dijamantima i prijetnjom nožem natjerali njegovu suprugu da otkrije gdje se u stanu nalazi sef u kom je porodica krila bogat plijen.

Kobne noći se M.Đ., dok su druga dvojica držala stražu, poput Spajdermena, pišu mediji, popeo uz fasadu luksuzne zgrade u kojoj žrtve žive. Koristeći oluk, M.Đ. je uspio da se popne do drugog sprata, i kroz prozor uđe u dupleks trgovca dijamantima, u kom je u tom trenutku bila samo njegova 80-godišnja žena.

Vjeruje se da je Mile čuo zvuk koji je dopirao sa televizora u spavaćoj sobi na gornjem spratu, te je uzeo nož i uletio u sobu. Nesrećnu ženu je potom zaključao u kupatilo i tu je držao 45 minuta, sve dok mu nije otkrila gdje se sef nalazi. Sumnjiči se da je potom iz sefa uzeo drago kamenje, kao i skupocjeni Roleks i pobjegao.

Policija je, vršeći uviđaj, kraj prozora kroz koji je pljačkaš ušao pronašla tragove krvi, što im je sugerisalo da se povrijedio dok je provaljivao u stan. Uzeti su uzorci, a DNK analiza je navodno potvrdila da je u pitanju krv uhapšenog M.Đ. Takođe, policija je provjerila više od 200.000 vozila i signala mobilnih telefona, koji su bili aktivni u vrijeme pljačke i tako suzili krug osumnjičenih.

Naknadno su otkrivene i fotografije koje su i dovele policiju na vrata pljačkaša, prenosi "Telegraf.rs".

Osumnjičeni, koji su uhvaćeni u jednom kampu nadomak Milana, navodno su na saslušanju priznali zločin koji im se stavlja na teret. Policija sada provjerava da li su izvršili još pljački.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.