Srpsko jedinstvo u Srebrenici

  • 07.11.2020. 18:56

Da je srpsko jedinstvo ipak najvažnije, shvatio je i Aleksandar Simić koji je zvanično izašao iz trke za načelnika opštine. To znači da su sve srpske partije, ali i nezavisni kandidati stali uz jednog kandidata. 

"Odustajem od kanidadture za načelnika opštine Srebrenica, u korist aktuelnog načelnika opštine Srebrenica Mladen Grujičića, odnosno u korist srpskog jedinstva u Srebrenici i nacionalnog srpskog interesa", kaže Aleksandar Simić.

Mile Janjić još ranije je, nakon što su se ujedinile sve partije,  shvatio da bi lako mogao da bude kamen spoticanja Srbima u Srebrenici. 

"Tada sam podnio zahtjev Centralnoj izbornoj komisiji da meskinu sa liste kao nezavisnog kandidata. Tada me nisu skinuli sa liste. Ja sam se obratio apelacionom sudu, tako da me i oni nisu skinuli. Nalazim se na glasačkom listiću kao nezavisni kandidat pa se obraćam javnosti i glasačima opštine Srebrenica da sam se povukao 03. avgusta", kaže Mile Janjić.

Više nema dileme, ali ni ispiranja usta da je među Srbe u Srebrenici lako ubaciti kost. Pobjeda srpskog jedinstva, skinula je kamen sa srca i načelniku Mladenu Grujičiću. 

"Drago mi je što smo mi ukrupnjali ovaj naš tim i što smo svi stali zajedno možemo doprinijeti da mi ovdje koji živimo imamo bolji život. Ovo je veliki dan za Srebrenicu za Srpski narod u Srebrenici prije svega a onda i za sve građane opštine Srebrenica", kaže Grujičić.

O tome koliko je Srebrenica važna Srbima, koji tamo žele suživot, zna i srpski član Predsjedništva. Raduje ga, kaže, odluka Simića i Janjića. 

"Mislim da je važno bilo da oni odustanu. Mogu da izrazim zadovoljstvo činjenicom da je to tako i da su dali svoju podršku kandidatu Grujičiću koji je sadašnji načelnik opštine. Mislim da je njegovo upravljanje opštinom Srebrenica, da je on doprinio tome da Srerbrenica ne bude mjesto okršaja političkih nego mjesto stabilnosti i saradnje u okvoru te zajendice", kaže  

Priču o pokušaju rušenja srpskog jedinstva u Srebrenci prva je otvorila ATV. Tada su u javnosti isplivale brojne malverzacije koje su imale za cilj samo jedno - da poljuljaju odnose svih građana Srebrenice.