Primljeni u bolnicu

Srpski turisti povrijeđeni u Grčkoj, među njima i djevojčica

  • 11.07.2019. 10:48

Šest srpskih turista povrijeđeno je u snažnom nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, javila je TV Prva.

Pozivajući se na informacije iz bolnice u Nea Mudanji, srpski turisti su lakše povrijeđeni i primljeni su u bolnicu u Nea Mudanji. U tu bolnicu primljeno je još 80 turista drugih nacionalnosti.

Grči mediji su javili da je u nevremenu povrijeđena i jedna 13-godišnja djevojčica iz Srbije. U solunsku bolnicu "Genimatas" primljeno je petoro djece povrijeđene u nevremenu, među kojima je i djevojčica iz Srbije, a mediji navode da niko nije u životnoj opasnosti.

Konzulat Srbije u Solunu obaviješten je da je jedna srpska državljanka povrijeđena u nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, a za sada nema podataka da li ima žrtava među srpskim turistima.

Konzul Srbije u Solunu Dragana Glišić izjavila je za Tanjug da je konzulat informaciju o povrijeđenoj srpskoj državljanki dobio iz bolnice u Solunu.

"Mislimo da je u pitanju turistkinja koja je ljetovala u Stavrosu, pokušaćemo da saznamo odakle je primljena u bolnicu i preko koje agencije je ljetovala", kazala je Glišićeva.

Ona je rekla da konzulat nema informacija o šestoro lakše povrijeđenih srpskih tursita koji su prema tvrdnji medija smješteni u bolnici u Nea Mudanji. 

"Znamo da je tamo bio najveći udar nevremena, na potezu Nea Mudanja-Nea Kalikratija-Nea Plogita-Nea Plaja. I Kasandra, takozvani 'prvi prst' na Halkidikiju je pogođen, odnosno mjesto Nea Potidea, pogođen je i 'drugi prst' Sitonija - Neos Marmaras i Nikiti, gdje je nevrijeme bilo manjeg intenziteta, ali je ipak bio zatvoren put koji je u međuvremenu ponovo otvoren za saobraćaj", navela je Glišićeva.

Kazala je da niko od srpskih turista nije za sada kontaktirao konzulat. "To što se niko nije javljao ne znači ništa, pošto znamo da su internet i telefonske veze u prekidu", rekla je Glišićeva.

Ona je navela da je nevrijeme manjih razmjera pogodilo i Solun, gdje su u prekidu bile internet veze, ali da je sada u tom gradu sunčano. Konzul Srbije rekla je takođe da se za večeras najavljuje novi talas nevremena blažeg intenziteta u tom dijelu Grčke.

"Grčki vatrogasci, vojska i služba civilne zaštite su na terenu, u Nea Mudanji je novi ministar civilne zaštite Mihalis Hrisohoidis", navela je Glišićeva.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.