Dejvid Vujić

Srpski lobista: Klintonovi krivi što su terorističke organizacije ovladale Kosovom

  • 13.10.2019. 11:15

Srpski lobista u SAD Dejvid Vujić smatra da su članovi porodice Klinton krivi što su terorističke organizacije ovladale Kosovom i Metohijom, te da američkom predsjedniku Donaldu Trampu treba ukazati na to.

Vujić smatra da to može samo pomoći u političkom rješavanju ovog najvažnijeg nacionalnog pitanja.

"Zajednički imenitelj srpskih nesreća poslednjih decenija je porodica Klinton. Aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa na sve načine i iznova treba da podsećamo na to jer i sam ima velikih problema zbog njihove političke zaostavštine", rekao je Vujić za "Večernje novosti".

On je naveo da su Klintonovi aktivno učestvovali u demonizovanju srpskog naroda, a njihova politika prema Srbima je rezultirala etničkim čišćenjem stotina hiljada Srba iz Krajine, BiH i sa Kosmeta.

"Podržavali su plaćenike Bin Ladena, zajedničkog neprijatelja Amerike i Srbije. Oni sada žive potpuno mirno u komforu, bez trunke kajanja. Ukazivanje Trampu da su Klintonovi krivi što su terorističke organizacije ovladale srpskom svetom zemljom Kosovom može nam samo pomoći u političkom rešavanju ovog za nas najvažnijeg nacionalnog pitanja", naveo je Vujić.

On je rekao da bi ozbiljan pokušaj srpske zajednice u SAD, u saradnji sa Srbijom, da se uloga porodice Klinton u stradanju Srba postavi pred američke sudove zadobila ozbiljnu pažnju Trampa.

"Takav jedan pravni proces u SAD, koji bi direktno povezao Klintonove i Kosovo, u perspektivi bi uticao na rešavanje krize oko srpske pokrajine", istakao je Vujić.

On je dodao da je administracija u Vašingtonu, dijelom i zaslugom srpskih uglednih ljudi, najzad prepoznala maligni uticaj albanskih lobista na Kapitolu.

"I državni sekretar Majk Pompeo nedavno je javno i oštro upozorio predsednika Kongresnog odbora za spoljne poslove Eliota Engela, da prestane da pritiska, zastrašuje i maltretira diplomatsko osoblje SAD kosovskim lobističkim pričama", dodaje Vujić.

On je istakao da Srbiju u Vašingtonu promoviše mala grupa volontera i profesionalaca, uz nekoliko bivših i aktivnih republikanaca iz Kongresa, koji zastupaju srpske interse, prije svega iz ličnog osjećaja pravde i istine.

"Mana našeg naroda je što verujemo da je istina očigledna i da je kao takvu ne treba dokazivati. Moramo svakog dana insistirati na traženju `krivca` za svoju nesreću", rekao je Vujić, koji je bio jedan od sedmorice inženjera srpske nacionalnosti koji su učestvovali u misiji "Apolo" - slanja čovjeka na Mjesec.

Тагови: