Novo hapšenje u SAD

Srpski dileri pali sa pola tone kokaina

  • 07.09.2019. 09:55

U SAD i Kanadi u četvrtak veče uhapšeno je 13 osoba, među kojima su Zlatko M. i Bojan T. Zaplijenjeno skoro pola tone kokaina i oduzeto 811.000 kanadskih dolara.

Poslije hapšenja kod Azorskih ostrva i zaplijene 800 kilograma kokaina, sakrivenih u jedrilici registrovanoj u SAD, kod Los Anđelesa uslijedila je nova policijska akcija u kojoj je "palo" još Srba.

Pronađeno je i oduzeto oko pola tone kokaina, a među osumnjičenima su, pored srpskih državljana, Meksikanci, Sudanci, Kanađani i Kinezi, pišu "Novosti".

Ispituje se da li je riječ o istom tovaru koji je prošlog mjeseca krenuo iz Meksika ka Evropi, a zaplijenjen je po dojavi srpske policije 2. septembra u Atlantskom okeanu.

Kokain je, prema prvim operativnim podacima, nabavljen od istog kartela. Jedan krak je išao ka Evropi, drugi ka Sjevernoj Americi, dok je treći tovar trebalo da završi u Australiji.

Novo hapšenje uslijedilo je samo nekoliko dana pošto su se iza rešetaka našli Vladislav F. i još četvorica muškaraca. Vladislava F., iz Erdevika, i njegove saučesnike sa jedrilice (Meksikanac i Rus) uhapsili su Španci, dok su u Srbiji lisice na ruke stavljene ocu i sinu, Mirku i Draganu Đ. iz Šida, navodi list.

Тагови: