SAD

Srceparajući prizor: Pas pored bolničkog kreveta čekao vlasnika koji je preminuo

22:34, 26.07.2019.
Izvor: Radio Sarajevo
Trogodišnji labrador Mus je fotografisan ispred bolničkog kreveta u Nju Džersiju kako čeka da se njegov vlasnik, koji je preminuo, pojavi - piše portal "Unilad".

Fotografija je objavljena na Facebook stranici "North Star Pet Rescue", a više od četiri hiljade korisnika ove društvene mreže je fotografiju podijelilo na svojim profilima.

Za jednog od korisnika ove društvene mreže je ovaj tužan prizor pokazatelj da životinje vole do posljednjeg daha, da su, kako je rekao prelijepe duše. Jedan je fotografiju opisao kao srceparajućom.

Iz "North Star Pet Rescue" su poručili sljedeće:

"Mus je strpljivo čekao svojeg vlasnika ne znajući da je on preminuo. Trenutno je smješten kod naših prijatelja u 'Eleventh Hour Rescue' i teško podnosi gubitak vlasnika. Molimo vas da pomognete Musu da pronađe novi dom i porodicu koja će ga voljeti. To je jedan vrlo sretan pas. Sada su mu samo potrebni ljudi koji će mu izliječiti srce."

Dva dana nakon ove poruke, ovog divnog labradora je usvojila jedna porodica koja je bila među brojnim koje su želile udomiti psa, navodi "Unilad".