Organizovao 27 fiktivnih brakova

Srbin uhapšen u Austriji zbog lažnih brakova

  • 18.09.2020. 15:50

Austrijska policija razbila je nakon duže istrage organizovanu grupu, predvođenu državljaninom Srbije, koja je posredovala u sklapanju fiktivnih brakova za građane sa Balkana, koji su na taj način dolazili do austrijske boravišne i radne dozvole, javila je danas agencija APA.

Šef grupe, četrdesetdevetogodišnji državljanin Srbije osumnjičen je da je sa dvojicom saučesnika, državljanima Austrije, organizovao 27 fiktivnih brakova za građane iz Srbije, BiH i s teritorije Kosmeta, koji su tako kao supružnici osobe iz EU sticali pravo boravka i rada u Austriji.

Mlade su najčešće bile iz Mađarske, osumnjičeni su po braku uzimali u prosjeku 10.000 evra, a brakovi su uglavnom sklapani pred matičnim uredima u Srbiji, javila je APA.

Osumnjičeni za petocifrenu sumu nisu posredovali samo u sklapanju fingiranih brakova, već su svojim klijentima obezbijeđivali i potvrde o zaposlenju u fiktivnim firmama u Beču, što im je omogućavalo da dobiju boravišne i radne dozvole i uživaju austrijske socijalne beneficije.

Policija je protiv osumnjičenih podnijela ukupno 59 prijava koje se odnose na organizovano pomaganje u kršenju zakona o boravku stranaca, posredovanje u sklapanju lažnih brakova i falsifikovanje isprava. U istrazi je saslušano 48 osoba, a za još devet osoba raspisana je potraga, prenijela je austrijska APA.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм