Svi pod karantinom

Srbin sa "kruzera duhova": Imamo malo informacija

  • 05.02.2020. 22:04

N.M. (31), jedan od 14 državljana Srbije koji se trenutno nalaze na kruzeru "Dajmond princes", opisao je stanje na ovom brodu na kojem su svi pod karantinom.

Svi putnici i osoblje stavljeni u karantin nakon što je kod jednog od putnika koji se iskrcao potvrđen koronavirus.

"Trenutno smo i mi slabo obavešteni o opštoj situaciji, u Jokohamu smo došli dan ranije od predviđenog, upravo zbog putnika koji se iskrcao 25. januara. Za sada su svi putnici u svojim kabinama zatvoreni, ne smeju da izlaze uopšte. Barovi, restorani su zatvoreni. Radi se dostava hrane i pića po sobama - sve što im treba, putnici pozovu, i to im bude dostavljeno u kabinu. Čak su i nama zaposlenima zatvorili sve prostore za okupljanja, kao što su bar za posadu i pušionica", rekao je ovaj mladić za "Blic". Kada su van dužnosti, dodaje, rečeno im je da se što manje kreću po brodu.

"Otvoren nam je restoran, a neki iz posade imaju dodatna zaduženja. Recimo, kazino, foto i šop department noću dežuraju po hodnicima i paze da niko ne izađe napolje iz kabina", priča N. M.

Ukoliko se otkrije novi slučaj oboljelog od koronavirusa među svima nama, ističe, prema pričama koje kruže po brodu - spekuliše se da će im karantin produžiti za dodatne dvije nedelje.

"Kad je reč o pregledu, bukvalno smo prošli ispred termovizijske kamere koja nam je izmerila temperaturu. Potom smo popunjavali upitnik o tome kako se osećamo i da li imamo bilo kakve simptome poput kašlja, malaksalosti... Mislim da su manje-više svi rekli da su dobro, a oni koji su tvrdili suprotno, su detaljnije pregledani. Mi Srbi se ovde svi znamo i družimo, za sada smo svi dobro. Neki od njih je trebalo da idu kući, ali sada moraju da sačekaju da prođe sve ovo. Nažalost, nemamo ni mi više informacija šta i kako nakon svega, ali se nadam da ćemo ih dobiti uskoro", prenosi list.

Kruzer je, inače, ponovo isplovio iz luke u Japanu, kako bi plovidbom napravio tehničku vodu i regulisao balast.

"Ujutru bi trebalo da stanemo na obalu kako bi se na kruzeru obnovile zalihe hrane i ostalih potrepština", dodaje N. M.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић