Srbin najbolji policajac u Australiji: Razbio međunarodnu narko-mrežu

  • 03.11.2019. 14:52

Policajac srpskog porijekla - detektiv Igor Rusmir, dobitnik je prestižne nagrade Mik Miler, koja se tradicionalno dodjeljuje najboljem policajcu u australijskoj državi Viktoriji, objavio je list Ejdž iz Melburna.

Igor Rusmir došao je u Australiju sa roditeljima i sestrom 2000. godine. Da bi pomagao porodici, odmah po dolasku počeo je da radi, a sada je dobio nagradu jer je zahvaljujući njemu otkrivena i razbijena organizovana međunarodna mreža dilovanja droge fentanil.

Dosad se vjerovalo da ova droga, koju zdravstveni radnici nazivaju i oružjem za masovno uništenje, nije široko rasprostranjena u Australiji.

Međutim, Rusmir je vjerovao drugačije, pa je pokušavao da u to ubijedi svoje pretpostavljene. On kaže da se na početku osjećao potpuno van svog područja djelovanja.

Nakon početne sumnjičavosti, Rusmir je uspio, ne samo da ubijedi svoje pretpostavljene, već i da dokaže da se ta opasna droga godinama prodavala posredstvom ilegalnih sajtova.

Epilog svega je da je jedan od dilera osuđen, a da su njegovim hapšenjem otkriveni organizatori i način krijumčarenja fentanila u Australiju.

Smrtonosna droga fentanil, koja je 50 puta jača od heroina i 100 puta od morfijuma, izazvala je epidemiju slučajeva fatalnog predoziranja u SAD i Kanadi. Samo dva miligrama ove opasne supstance dovoljna su za sigurnu smrt onoga ko je uzima.

Fentanil je u svijetu postao poznat po tome što je usmrtio poznatog pjevača Prinsa. Ova droga postaje sve veći problem Evropi, ali i Australiji, iako se nije vjerovalo da je dostupna na Petom kontinentu.

Samo tokom prošle godine, u Velikoj Britaniji je od konzumiranja ove droge preminulo 60 ljudi.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија