Pariz

Srbi u centru narko obračuna: Otac i sin likvidirali dilera, pa počistili mjesto zločina

  • 17.09.2019. 21:05

Srbi Đorđe (21) i Zvonko (45), otac i sin, uhapšeni su zbog sumnje da su 6. jula u Parizu ubili Usmana S. (20) tokom kriminalnog obračuna dvije bande narko-dilera.

Sumnja se da je ubistvu prethodila svađa oca i sina, čije prezime policija nije saopštila, sa grupom mladića, a Srbi su poslije zločina pobjegli iz Francuske.

"Ubistvo se dogodilo u Ulici Aleksandra Flreminga. Kobne večeri Srbi su došli u tu ulicu, a grupa mladića je već tu stajala. Nastali su svađa i metež, a onda su odjeknuli pucnji. Usmana S. je metak pogodio u glavu. Pošto se žrtva srušila u lokvi krvi, napadači su sjeli u automobil i kombi i otišli", prenijeli su francuski mediji.

Prijatelji su ranjenog momka stavili u auto i odvezli u bolnicu, ali je on poslije četiri dana preminuo. Takođe, u ovom obračunu ranjen je još jedan mladić, Usmanov drug, a njegovo zdravstveno stanje je sada stabilno.

Ubrzo posle zločina istražitelji su došli do informacija da se radilo o obračunu.

"Sumnja se da su otac i sin iz Srbije pripadali jednoj bandi uličnih preprodavaca narkotika, dok je ubijeni mladić pripadao drugoj. Navodno, kobne noći su se našli kako bi raščistili račune oko prevlasti na teritoriji", pišu mediji.

Prenose još i da su Zvonko i njegov sin Đorđe pokušali da se dokopaju Srbije, ali u tome nisu uspjeli.

"Njih dvojica su otišli u Švajcarsku, odakle su htjeli da pređu za Srbiju. Dva mjeseca poslije zločina policija je uhapsila osumnjičenog Zvonka. On je prvo negirao krivicu, tvrdeći da se 6. jula slučajno našao na mjestu zločina jer je pomagao nekome u selidbi. Međutim, kasnije je priznao da je imao pištolj i da je pucao. On je promijenio priču najvjerovatnije da bi zaštitio sina", prenijeli su mediji.

Ubrzo nakon oca, u Cirihu je uhapšen i sin.

Đorđe se predao po savjetu advokata. Obojica se nalaze u pritovru u Francuskoj i suočavaju se s optužbama za ubistvo.

"Nije bio kriminalac"

Sestra ubijenog mladića rekla je medijima da je njen brat ubijen greškom.

"Moj brat nije imao veze sa kriminalom i drogom. Slučajno se te večeri našao u središtu pucnjave, pošto je sa društvom tuda prolazio. To je sve što mogu da kažem", rekla je medijima u Francuskoj.

Počišćeni tragovi

Komšije iz ulice u kojoj se desilo ubistvo ispričali su da ubijeni nije živio tu i da ga niko nije poznavao.

"Tu noć nas je probudila pucnjava. Vidjeli smo mnogo ljudi kako mašu i dozivaju pomoć. Dileri su žrtve stavili u auto i otišli u bolnicu. Čak su pokupili sve tragove sa mjesta zločina prije dolaska policije", rekao je komšija tamošnjim medijima.

Тагови: