Osumnjičen za učešće u ubistvu Kašogija

Špijun iz UAE pronađen obješen u turskom zatvoru

  • 30.04.2019. 11:00

Jedan od dvojice muškaraca iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji su uhapšeni u Turskoj zbog sumnji za špijuniranje i moguće veze sa ubistvom novinara Džamala Kašogija, navodno se ubio u zatvoru, prenosi vlada i brojni medijski izvori, piše rt.com.

Taj čovjek je uhapšen od strane turskih vlasti prije 10 dana i kasnije je optužen za vojnu, političku i međunarodnu špijunažu.

On je pronađen mrtav i smatra se da se objesio u ćeliji u zatvoru Silivri u predgrađu Istanbula u nedjelju.

Turske vlasti su pokrenule istragu o sumnjiviim okolnosima koje se vezuju za njegovu smrt, koja je nastupila dok je boravio u samici.

Dvojica muškaraca su ranije tvrdila da su palestinski državljani, ali su nakon toga priznali da rade u ime obavještajne službe UAE, prenosi Al Džazira. Jedan od dvojica navodnih špijuna je stigao u Tursku samo dva dana nakon Kašogijevog ubistva.

Za sada iIstanbulska policija odbija da komentariše slučaj, a ni iz kancelarije glavnog javnog tužioca nisu željeli da daju više detalja.

Državna televizija TRT je objavila navodne fotografije dvojice muškaraca kako poziraju ispred turske zastave. Smatra se da su osumnjičeni prikupljali informacije o arapskim državljanima u Turskoj, dodali su izveštaju.

Policija je za njima tragala proteklih šest mjeseci, navodi TRT. Navodni agenti zadržani su u svojim hotelskim sobama i zaplijenjeni su im kompjuteri.

Kašogi koji je bio kolumnista Vašington posta i kritičar saudijskog princa i prestolonasljednika Muhameda bin Salmana, brutalno je likvidiran 2. oktobra. Njegovi ostaci još uvek nisu pronađeni. Iz Rijada negiraju bilo kakvu umješanost, dok Ankara zahtjeva potpunu istragu ubistva novinara.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.