Katastrofalne posljedica požara

Spasioci tragaju za više od hiljadu nestalih u Kaliforniji

  • 17.11.2018. 10:56

Spasilačke ekipe tragaju za oko hiljadu osoba koje se vode kao nestale u najsmrtonosnijem požaru u istoriji američke savezne države Kalifornija.

Tijela najmanje 71 osobe pronađena su u gradu Paradajzu na obroncima planine Sijera, gdje je živjelo skoro 27 hiljada ljudi. 

Požar "Kemp" koji je izbio u noći 8. novembra skoro je potpuno uništio ovaj gradić koji se nalazi na oko 280 kilometara sjeverno od San Franciska. 

Vatrogasci su nakon više od sedam dana borbe sa vatrenom stihijom uspjeli da pod kontrolu stave oko 45 odsto požara, koji je do sada uništio oko 142 hiljada hektara zemljišta. 

Više od 9.800 kuća uništeno je u plamenu a najmanje hiljadu evakuisanih ljudi smješteno je u privremena skloništa u crkvama, školama i društvenim centrima širom regiona. 

Lokalni zvaničnik oblasti Bati Korea Hania izjavio je sinoć da je pronađeno još osam posmrtnih ostataka čime je broj poginulih povećan na 71 i taj broj je mnogo veći od požara u Grifit parku 1933. u Los Anđelesu kada je poginulo 29 osoba. 

Prema njegovim riječima, broj osoba koje se vode kao nestale dostigao je 1.011 što je povećanje u odnosu na 630 imena objavljenih u četvrtak 15. novembra.

Тагови: