Španija zabranila otpuštanje radnika zbog situacije oko korona virus

  • 28.03.2020. 12:34

Španska vlada je donijela odluku o zabrani otpuštanja sa radnih mjesta zbog korona virusa sve dok ne bude zaustavljena zdravstvena kriza u zemlji koja je teško pogođena globalnom pandemijom kao i mnoge druge države, javlja Anadolija.

Jolanda Diaz, španska ministarka rada, izjavila je da niko ne može ovu krizu koristiti kao prliku kako bi otpustio radnike s posla.

– Privremeni ugovori se ne mogu otkazati zbog situacije oko korona virusa. Ugovori ostaju sve dok se ne okonča zdravstvena kriza – rekla je Diaz.

Maria Jesus Montero, portparol Vlade, izjavila je da je odluka o zabrani otpuštanja zbog situacije oko COVID-19 stupila na snagu u petak.

Sindikati radnika u Španiji su ranije upozorili da bi zbog pogoršane ekonomske situacije izazvane korona virusom u toj zemlji samo u martu oko milion radnika moglo ostati bez posla te su apelovali na Vladu da hitno poduzme potrebne mjere kako bi radnici bili zaštićeni.

Španija je takođe u petak zatvorila kopnenu granicu s Francuskom, što je samo jedna u nizu brojnih mjera donesenih u jeku borbe protiv korona virusa.

Španija, evropska država koja je nakon Italije najviše pogođena korona virusom, privremeno je zatvorila svoje kopnene granice s Francuskom.

Nakon ove odluke španska policija je na graničnom prelazu u gradu Irunu vratila strana vozila koja su pokušala ući u tu zemlju iz Francuske.

U Španiji je do sada od posljedica zaraze korona virusom preminulo 5.138 osoba, dok je broj zaraženih premašio 65 hiljada, prenosi N1.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.