Stepen četiri pripravnosti

Španija u pripravnosti: Strahuju od terorističkog napada

  • 24.12.2018. 17:56

Regionalna policija Španije je danas saopćila da njene snage sigurnosti rade na toj prijetnji. Grad Barcelona, koji je već bio na meti terorizma 2017. godine, danas je u stanju pripravnosti poslije upozorenja američkih vlasti na tu opasnost pred Božić. 

U saopštenju Stejt departmenta piše: "Španija: Savjet za povećani oprez u zonama kretanja automobila i autobusa, u zoni Ramblas u Barceloni, za Božić i za Novu godinu, jer bi teroristi mogli izvesti napad na turističke zone, saobraćaj i javna mjesta." 

Regionalna policija je danas saopštila da njene snage sigurnosti rade na toj prijetnji.

List "Pais" je prenio da policija traži jednog Marokanca od 30 godina koji ima vozačku dozvolu za autobus te se, kako pišu drugi mediji, strahuje da bi on mogao pokušati autobusom pogaziti masu ljudi u Barceloni. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova je potvrdilo da je Španija i dalje na "nivou 4" od ukupno pet nivoa pripravnosti za teroristički napad. Ta mjera je uvedena još 2015. godine. Snage sigurnosti bit će dodatno pojačane tokom praznika.

Napadač je 17. avgusta 2017. kombijem uletio u pješačku zonu u Barceloni i usmrtio 14 ljudi, a odgovornost je preuzela Islamska država.

Vijesti.me

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.