Ministar odbrane Rusije upozorava

Šojgu: Moskva će odgovoriti ako Švedska i Finska budu uvučene u NATO

  • 24.07.2018. 16:40

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu rekao je danas da će Moskva odgovoriti ako Švedska i Finska budu uvučene u NATO, prenio je Interfaks. On je dodao da takvo širenje ugrožava globalnu bezbjednost.

Šojgu je, takođe, dodao da bi samit prošle sedmice predsjednika SAD i Rusije, Donalda Trampa i Vladimira Putina, mogao da vodi dubljoj vojnoj saradnji Rusije, SAD, kao i zemalja članica NATO alijanse. 

"Uključenost Finske i Švedske u aktivnosti NATO-a je zabrinjavajuća. Takvi potezi kolega sa Zapada vode uništenju postojećeg sistema globalne bezbjednosti i većem nepovjerenju, što nas prisiljava da preduzmemo odgovarajuće kontra mjere", rekao je Šojgu na sastanku odbora Ministarstva odbrane. 

Prema njegovim riječima, NATO čini sve da spriječi Rusiju da postane snažan nezavisan igrač na međunarodnoj areni. 

"Sada se jasno vidi da članice NATO-a čine sve što mogu da spriječe Rusiju da postane važan geopolitički takmičar", istakao je Šojgu. 

Šojgu je, takođe, podsjetio da NATO u posljednje vrijeme sve više gradi svoje vojno prisustvo u istočnoj Evropi i zemljama Baltika, prenio je "Sputnjik".

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић