Jutjuberka Sara Fank

Slučajno snimila kofer u jezeru, ispostavilo se da je u njemu žrtva serijskog ubice

  • 04.05.2019. 16:31

Jutjuberka Sara Fank prije dvije godine možda je slučajno snimila kofer u kome se nalazi tijelo jedne od žrtava Nikosa Mataksasa, serijskog ubice sa Kipra, koji je priznao krivicu za smrt 7 žena i 2 djevojčice.

Dok je na Crvenom jezeru na Kipru snimala video, kamera je slučajno zabilježila i kofer u vodi u kome se, mada to ona nije mogla da zna, nalazilo tijelo. 

Prošle nedjelje policija je tragala za žrtvama serijskog ubice Nikosa Makataksasa i pronašla ostatke jedne žene na dnu jezera. Tijelo, koje se uveliko raspalo, pronađeno je u Mitsero crvenom jezeru na Kipru, gdje je voda purpurna zbog, sada zatvorenih, britanskih rudarskih operacija.

Nakon što je 35-godišnji ubica rekao detektivima da su tri njegove žrtve bačene u toksično crveno jezero blizu Nikozije, ljudi su počeli da spekulišu da li se jedno od tih tijela nalazilo u koferu koji je jutjuberka iz Njujorka Sara Fank slučajno snimila tokom posjete tom jezeru 2017. godine.

U videu koji je tu snimila, ona komentariše prostor i kaže: "Osjeća se na smrt. Smrt se osjeća u vazduhu, a tako je lijepo".

Mataksas je uhapšen prošle nedjelje nakon što su policajci pronašli tijelo žene u rudarskom oknu. U pitanju je Mari Rouz Tiburcio (38) koja je nestala prošlog maja, zajedno sa svojom ćerkom (6).

Mataksas, inače grčki vojni oficir, pronašao je najmanje dvije svoje žrtve preko sajta za upoznavanje. Još jedno tijelo pronađeno je u bunaru, blizu poljane koju koristi vojska. Kiparska policija vjeruje da je Mataksas zadavio jednu od svojih žrtava nakon što je imao seks sa njom.

Sumnja se da je on takođe ubio Rumunku Liviju Florentinu Buneu (36) i njenu ćerku Elenu Nataliju (8), koje su nestale 2016. godine.

Arijan Palans Lozano (28), radnica sa Filipina, takođe je možda jedna od njegovih žrtvi.

Predsednik Kipra Nikos Anastasiades rekao je u petak da su žrtve uglavnom bile strankinje koje su na Kipar došle da rade, ako i da se ovakvi zločini protive i njihovoj zemlji, i njihovoj kulturi. Istovremeno, ministar pravde je podnio ostavku.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?