Slovačka: Otvaranje tržnih centara, pozorišta i bioskopa od 20. maja

  • 18.05.2020. 17:32

Tržni centri, pozorišta i bioskopi u Slovačkoj biće ponovo otvoreni od srijede, 20. maja, pod strogim higijenskim uslovima, izjavio je slovački premijer Igor Matovič.

On je rekao da će Slovačka, koja je imala manje slučajeva zaraze virusom korona od većine članica EU, olakšaće i kratkoročna putovanja u osam drugih država od četvrtka, 21. maja, bez zahtijevanja negativnog testa za virus korona ili karantina od dvije sedmice nakon povratka u zemlju.

Matovič je istakao da će uslovi biti ublaženi za putnike iz Češke, Austrije, Poljske, Mađarske, Hrvatske, Njemačke, Švajcarske i Slovenije.

Brojne evropske zemlje počele su sa postepenim ukidanjem zabrane putovanja, ali je za mnoge mjere nedostajala bilateralna koordinacija koja je potrebna za efikasno ukidanje ograničenja.

Prema riječima Matoviča, u Slovačkoj će se od 1. juna ponovo otvoriti vrtići i nastaviti pohađanje nastave za učenike prvih pet razreda osnovne škole, a učešće u nastavi biće dobrovoljno.

Nošenje zaštitnih maski napolju više neće biti obavezno, ali će ostati obaveza njihovog nošenja u zatvorenom prostoru, kao što su radnje ili kancelarije.

U Slovačkoj je juče zabilježen još jedan slučaj zaraženosti virusom korona, čime je ukupan broj zaraženih u toj zemlji dostigao 1.495.

Broj smrtnih slučajeva povezanih sa virusom korona u Slovačkoj je 28.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић