Zahtjev majke dvostrukog agenta

Skripalja i njegovu ćerku proglasiti nestalim osobama

07:15, 20.02.2019.
Izvor: B92
Thumbnail
Majka bivšeg dvostrukog agenta Sergaja Skripalja zatražila je od ruske policije da Skripalja i njegovu kćerku Juliju proglasi nestalim osobama, rekla je Skripaljeva nećaka Viktorija.

Ona je za  Tass rekla da je posljednji put razgovarala telefonom sa svojom rođakom Julijom Skripalj 24. jula 2018. godine, ističući da joj Julija tom prilikom nije rekla kada bi mogla da se vrati u Rusiju.

Portparol ruske ambasade u Londonu prethodno je, komentarišući pisanje medija o narušenom zdravlju Skripalja, inače ruskog državljanina, saopštila da je ambasada izrazila zabrinutost za njegovu sudbinu. 

"Nažalost britanski zvaničnici ne obaveštavaju ambasadu o zdravstvenom stanju Skripaljevih, koji su trenutno u izolaciji. Nemamo predstavu šta se dešava sa njima. Više zahtjeva koje smo poslali Forin ofisu, ostali su bez odgovora", rekao je portparol, prenosi Tass. 

Britanski Sandej tajms prenio je, na osnovu podataka dobro obavještenog izvbora, da se Skripaljevo stanje pogoršalo i da prima terapiju kod kuće. 

Prošlog marta Sergej i Julija Skripalj pronađeni su u parku u Salsberiju i utvrđeno je da su otrovani nervnim agensom novičokom, za šta je Velika Britanija optužila Rusiju.