Pariz

Škole zatvorene zbog trovanja olovom nakon požara u Notr Damu

  • 25.07.2019. 16:05

Gradske vlasti Pariza zatvorile su danas dvije škole zbog bojazni od visokog nivoa olova koji je detektovan poslije požara u katedrali Notr Dam u aprilu.

Grupe za zaštitu okoline upozorile su ubrzo poslije katastrofe da je izgorjelo 300 tona olova u krovu objekta i da postoji zdravstveni rizik po stanovnike okolnih područja, a da su naročito ugrožena djeca.

Vlasti su prošle sedmice naglasile da nema opasnosti po javnost od kontaminacije olovom, nakon što su mediji izvijestili da je prikriven stepen zagađenja u lokalnim školama, prenio je AFP.
Francuski istražni veb sajt Medijapart prenio je da je visok nivo olova detektovan u školama i vrtićima u okolini Notr Dama.

"Gradska uprava zatvorila je dvije ustanove za djecu “iz predostrožnosti” nakon što je testovima izmjeren visok nivo olova na igralištu", rekao je portparol gradskih vlasti.

Prošle sedmice izdata je naredba da se tokom ljetnjeg raspusta obavi “duboko čišćenje” škola nedaleko od Notr dama, uključujući zidove, namještaj i igrališta.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)