Deportovan nakon što je zamolio za oproštaj

Sjeverna Koreja tvrdi: Alek Sigli je bio špijun

  • 06.07.2019. 15:55

Sjeverna Koreja je danas saopštila da je australijski student Alek Sigli, koji je u četvrtak 4. jula deportovan iz te zemlje, bio špijun i da je slao fotografije i druge materijale medijima sa kritičkim stavovima prema Pjongjangu, javili su danas sjevernokorejski mediji.

Sjevernokorjska novinska agencija KCNA javila je da je Pjongjang deportovao Siglija nakon što je zamolio za oproštaj zbog svojih aktivnosti. 

Sigli je u četvrtak doputovao u Tokio gdje je novinarima rekao da je dobro ali nije pominjao šta mu se dešavalo tokom boravka u pritvoru u Sjevernoj Koreji. 

On je studirao na Univerzitetu u Pjongjangu i vodio je ture u sjevernokorejskoj prestonici prije nego što su porodica i prijatelji izgubili kontakt sa njim. 

KCNA ističe da je Siglija "relevantna institucija" uhvatila na dijelu 25. juna i da je on zloupotrebio svoj status studenta. 

"Priznao je špijunsko djelovanje kroz sistematsko prikupljanje i slanje podataka o situaciji u Sjevernoj Koreji. U više navrata je zatražio oprost i uputio je izvinjenje zbog svojih dijela protiv suvereniteta Sjeverne Koreje", navodi KCNA. 

Sigli je oslobođen nakon intervencije švedskih diplomata.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос