Sirija izvršila vazdušni napad na uporište terorista na sjeveroistoku zemlje

  • 05.11.2019. 21:01

Sirijsko ratno vazduhoplovstvo izvršilo je vazdušni napad na uporište terorista blizu grada Kobani u pokrajini Latakija na sjeveroistoku Sirije, javio je sirijski portal "El masdar".

U izvještaju se navodi da je napad izvršen na položaje ekstremističkih organizacija "Džabhat el nusra" i "Islamska partija Turkistana".

Vazdušni napad izvršen je pred kopnenu operaciju elitne jedinice sirijske vojske, koja pokušava da preuzme kontrolu nad ovim uporištem, koje se nalazi na prilazu strateški važnom planinskom prolazu Džisr el Šugur na auto-putu koji povezuje Latakiju i Alep, prenio je TASS.

Borbe u ovom dijelu Latakije nastavljene su prije deset dana, a provladine snage za sada ne uspijevaju da preuzmu kontrolu nad Kobanijem.

Sirijska vojska izvršila je artiljerijski napad na položaje militanata blizu Han Šejhuna u pokrajini Idlib, kao odgovor na kršenje primirja koje je u bezbjednosnij zoni na jugozapadu Sirije na snazi od 30 avgusta. Napadi su izvršeni i u mjestima Kfaruma, Maret Harma, Um DŽalal i Mšeifra na jugu Idliba.

Provladine snage izvršile su ofanzivu i blizu Zejzuna u pokrajini Hama, u području koje kontrolišu naoružane grupe. Militanti su iz ovog područja u više navrata gađali naselja koja su pod kontrolom sirijskih vlasti u Damasku.

Тагови: