Sin ubio roditelje na spavanju, pa izvršio samoubistvo: Odgovarao je na opasan izazov na mrežama?

  • 15.01.2021. 10:29

Tinejdžer (14) je ubio svoje roditelje, prije nego što je izvršio samoubistvo u zločinu koji je šokirao Sjeverni Kipar i koji je, prema pisanju medija, dio uznemirujućeg izazova koji kružu internetom.

Tragični incident dogodio se u mjestu Lefkoniko na Sjevernom Kipru. Lokalni mediji prenose da je smrt porodice povezana sa uznemirujućim izazovom "plavi kit", prenosi news.com.au.

Izazov uključuje niz zadataka, koji eskaliraju tokom 50 dana i mogu da se završe nasilno.

Tijela Ibrahima Kobanoglua (52) i njegove žene Bengu (48) pronašle su komšije, nakon što su ubijeni na spavanju.

Njihov najmlađi sin Kinar Kobanoglu (14) pronađen je u blizini sa ozbiljnim povredama. Odveden je u bolnicu gdje je kasnije preminuo.

Komšije su pronašle tijela nakon što je stariji sin Erlap (18) pobjegao kod njih kako bi se spasao i rekao im da je "mlađi brat poludio".

U stanu su otkrili da su roditelji mrtvi.

- U 3 sata ujutru probudilo nas je lupanje na vratima. Starije dijete je došlo kod nas i reklo: "spasite me, Kinar je pucao" - rekao je komšija.

Mladić im je rekao kako misli da je brat uradio sebi nešto, a komšija je potvrdio kako nisu čuli pucnjeve. Otišao je u njihov stan i zatekao dječaka kako sjedi u krvi.

Turska policija je potvrdila da nastavlja sa istragom i da je još rano da komentarišu da li je tinejdžer bio pod uticajem društvenih mreža.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)