Mađarski ministar spoljnih poslova

Sijarto: Nećemo napustiti Uniju

  • 13.12.2019. 11:45

Mađarska učestvuje u debatama o budućnosti EU zato što je zainteresovana za njeno jačanje, a ne jer istražuje mogućnost da je napusti, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

"Ne to je glupo. Naravno da ne želimo da napustimo EU", rekao je Sijarto agenciji TASS na pitanje da li postoji osnova za prognozu da će Mađarska možda krenuti u pravcu napuštanja EU.

On je dodao da je Budimpešta "zainteresovana za snažnu EU" i da smatra da blok "mora biti zasnovan na snažnim državama-članicama".

"Da bi EU ponovo bila snažna, mi učestvujemo u debatama o budućnosti EU", rekao je šef mađarske diplomatije.

Odnosi između Mađarske i upravnih tijela EU pogoršali su se tokom migrantske krize 2018. godine, kada se Budimpešta usprotivila predloženim kvotama za prihvatanje izbjeglica.

Evropski parlament optužio je Mađarsku za udaljavanje od demokratskih principa i preporučio je Savjetu EU da zbog toga kazni ovu državu.

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина