Pandemija

Sidnej: Rekord u novim slučajevima zaraze virusom korona

  • Извор: Танјуг
  • 05.08.2021. 09:04

Vlasti u Sidneju danas su izvijestile o najgorem danu pandemije kovid 19, sa pet smrtnih slučajeva za 24 časa i rekordnim porastom lokalnih infekcija, u trenutku kada je gradu na snazi višenedjeljno zaključavanje kao mjera suzbijanja zaraznijeg delta soja korona virusa.

Četvoro od pet preminulih osoba nisu bile vakcinisane, dok je jedna primila prvu dozu, saopštile su zdravstvene vlasti australijskej države Novi Јužni Vels, prenosi Rojters.

- Molim vas, sada je trenutak da odlučno razmislite o vakcinisanju, a to se prije svega odnosi na starije koji nisu imunizovani - poručila je u Sidneju, glavnom grad ove države i najvećem gradu Australije, najviša zdravstvena zvaničnica Novog Јužnog Velsa Keri Čent.

Vlasti su takođe najavile jednonedjeljno zatvaranje od večeras u regionu sjeverno od Sidneja, gdje se nalazi drugi po veličini grad države Njukasl, nakon što su prijavljeni novi slučajevi kod stanovnika i pronađeni tragovi virusa u kanalizaciji.

Prema današnjem izvještaju, u Sidneju je registrovano 259 novih slučajeva kovid-19, od 262 koliko je prijavljeno u cijelom Novom Јužnom Velsu, a premijerka države Gledis Beredžiklijan vezala je stopu vakcinacije za ublažavanje restrikcija 28. avgusta, postavljajući i cilj od šest miliona primijenjenih doza do kraja mjeseca, što bi obuhvatilo polovinu odrasle populacije države u kojoj je do sada dato oko četiri miliona vakcina.

Тагови: