Donald Tramp

Si i ja sa Putinom da prekinemo trku u naoružanju

  • 03.12.2018. 23:00

Siguran sam da ćemo u jednom trenutku u budućnosti predsjednik Kine Si Ðinpingi i ja, zajedno sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom početi sa pregovorima o prekidu onoga što je postalo velika i nekontrolisana trka u naoružanju, poručio je na Tviteru američki predsjednik Donald Tramp.

On je naveo da su SAD ove godine na vojsku potrošili 716 milijardi dolara.

“Ludo!”, ocijenio je Tramp.

Predsjednik SAD je rekao da sa Sijem ima “veoma jak i ličan odnos”.

-On i ja smo jedino dvoje ljudi koji mogu da donesu ogromnu i veoma pozitivnu promjenu, po pitanju trgovine i mnogo toga drugog, između naše dvije nacije. Rješenje za Sjevernu Koreju je dobro i za Kinu i za sve druge – poručio je predsjednik SAD na Tviteru.

Kako kaže, u američko-kineskim odnosima proteklog vikenda učinjen veliki iskorak, pošto se s predsjednikom Sijem u Buenos Ajresu dogovorio o odlaganju uvođenja novih carina i pošto je pozvao Peking da finalizuje trgovinski sporazum s Vašingtonom.

-Moj sastanak u Argentini (na samitu G20) s predsjednikom Kine Sijom bio je izvanredan. Vrlo dobre stvari će se dogoditi – napisao je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

On je nešto ranije rekao da je Kina pristala da “smanji i ukine” sadašnje carine od 40 odsto na automobile koji dolaze u Kinu iz SAD.

Tramp i kineski predsjednik dogovorili su se u subotu u Buenos Ajresu da će obustaviti trgovinski rat u narednih 90 dana, što će smanjiti višemjesečne tenzije u odnosima dvije zemlje.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана