Drama u klubu u Ženevi

Šest odbijenih udvarača teško pretuklo pet djevojaka

  • 17.08.2018. 13:39

Prošle srijede grupa od šest muškaraca brutalno je pretukla pet djevojaka starosti od 22 do 33 godine kada su oko pet ujutro izašle iz diskoteke "Petit Palas" u centru Ženeve. Jedna od djevojaka je u komi i bore joj se za život, dok je druga teško povređena.

Prema priči svjedoka jedan od napadača koga opisuju kao mišićavog i s plavom kosom počeo je da se udvara djevojci koja ga je odbila i krenula sa drugaricom da napusti klub. Njih šestorica su tada krenuli da ih vrijeđaju, a onda su krenuli da ih udaraju i šutiraju. Svjedoci kažu da su ih brutalno šutirali i dok su onesvjšćene ležale na zemlji. Nasilnici su napali i djevojke koje su pokušale da ih odbrane, a onda su se razbježali prije nego što je stigla policija.

"Kada sam stigao, dočekao me je užasan prizor, djevojke su ležale na zemlji. Jedna je imala otvoren prelom glave i bila je oblivena krvlju. Drugoj je lice bilo otečeno. Treća je ležala na zemlji, bez svijesti", kaže Fris (50), šef najstarijeg kluba u Ženevi, koji je među prvima pritekao djevojkama u pomoć.

Izbacivač Džek (35) kaže da ovako nešto još nije vidio.

"Iako radim na obezbjeđenju, nisam navikao na ovakvo nasilje. Dotrčao sam kad sam čuo krike. Jedan od gostiju diskoteke, koji se predstavio kao Paul (25), kaže da su napadači još u diskoteci uznemiravali prvu žrtvu.

"Odvratno je kad neko tako reaguje na odbijanje",  rekao je on.

Policija je uspjela da identifikuje većinu nasilnika. Kako prenosi švajcarski "Blik", riječ je o francuskim državljanima koji žive u mjestu blizu švajcarske granice, pa je švajcarsko Savezno ministarstvo pravde zatražilo prenošenje postupka u nadležnost francuskih organa, kako bi se omogućilo njihovo protjerivanje. Francuski istražni organi saopštili su da će objaviti kada osumnjičeni budu uhapšeni.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник