Majkl Garđulo

Serijski ubica ubio djevojku poznatog glumca, na sudu se smijao

22:01, 07.08.2019.
Majkl Garđulo, poznat kao Holivudski trbosjek, hladnokrvno se smijao u Krivičnom sudu “Klara Šortridž Folc” u Los Anđelesu utorak, dok je pomoćnik tužioca Garet Dameron iznosio završne argumente protiv njega na kraju suđenja, koje je trajalo tri mjeseca.

Garđulo odgovara pod optužbom za ubistvo i pokušaj ubistva u Los Anđelesu. Između ostalog, optužen je da je nasmrt izbo Ešli Elerin (22) u njenoj kući 2001, dok se spremala za sastanak s glumcem Eštonom Kučerom, s kojim se tada zabavljala.

Vjeruje se da je Garđulo ubio čak deset žena, uključujući i Mariju Bruno (32) 2005, i osamnaestogodišnju Trišu Pakačo 1993. godine.

Garđulo (43) se izjasnio da nije kriv za brutalno ubistvo Ešli Elerin, kojoj je glava bila skoro odsječena od tijela kada je nađena u njenom domu u Holivudu, kao i Marije Bruno, majke četvoro djece iz Los Anđelesa, kojoj je u brutalnom napadu 2005. odsjekao obje dojke.

Optuženi, koji je ranije popravljao grijalice i klima-uređaje, takođe poriče da je 2008. pokušao da ubije Mišel Marfi (26) u Santa Moniki. Devojka, koju je više puta izbo, hrabro se branila, preživjela je napad i postala glavni svjedok protiv njega.

Garđulo, koga je tužilaštvo opisalo kao “hladnokrvnog, izopačenog serijskog ubicu bez griže savjesti”, optužen je i da je nasmrt izbo Trišu Pakačo (18) u Čikagu 1993, ali za taj zločin tek treba da odgovara.

Pokušaj ubistva Mišel Marfi najzad je dovelo do hapšenja ubice. Ona mu se oduprla i isjekla mu je zglob desne šake, a trag krvi je odveo policiju do njegovog stana. Tako je poslije 15 godina traganja otkriveno ko je ubica Ešli Elen, Marije Bruno i Triše Pakačo.

"Ona je baš seksi. Idem da je sredim", rekao je Garđulo kolegi neposredno prije nego što je napao Mišel Marfi, koja je stanovala prekoputa.

Thumbnail

Tužilac je rekao osmočlanoj poroti da je Garđulo progonio “mlade, privlačne i otvorene” djevojke”. Bio je opsednut Ešli Elerin i Marijom Bruno, a jednom poznaniku je rekao da voli “djevojke s velikim grudima”.

Obično je stanovao blizu žrtava kako bi mogao da proučava i posmatra njihovo kretanje i aktivnosti. Bio je izuzetno snažan i atletski građen. Triši Pakačo je slomio ruku, a Ešli Elen je toliko žestoko ubo nožem da joj je probušio lobanju, rečeno je na sudu.

Prilikom hapšenja morala su da ga obuzdavaju četiri policajca.

Garđulo je govorio da je studirao forenziku i dobro je pazio da ne ostavlja tragove za sobom. Nikada nije ostavio oružje ili komad odjeće za sobom i redovno je uklanjao dokaze.

Proučavao je druge serijske ubice, poput ozloglašenog Teda Bandija i govorio da zna kako da ne ostavlja otiske prstiju. Imao je knjigu “Anarhijski kuvar”, neku vrstu uputstva za ubijanje.

"Iz nje možete da naučite kako da držite nož i kako da njime ubijete… kako da usmrtite nekog u roku od nekoliko senduni", rekao je Dameron.

Optuženi se takođe prijavio na sajt “Evidence Eliminator” (Uklanjanje dokaza), koji nudi uputstva kako da “sakrijete tragove”.

Garđuljo je nakon hapšenja pokušao da pobjegne iz zatvora nakon što je “otključao lisice” parčetom metala koji mu je dao drugi robijaš, a policajci na tajnom zadatku, koji su bili s njim u ćeliji, saznali su da je planirao da napadne čuvare “ubije ih, otme im elektrošok pištolje i stavi im lisice”, ispričao je Dameron pred porotom.

Dok je tužilac iznosio jezive detalje, Garđulo se smijao zajedno sa svojim advokatom.

(dailymail.co.uk)