Predsjednik turskog Parlamenta

Šentop: Ankara zahvalna BiH za podršku tokom pokušaja vojnog puča 2016.

  • 16.03.2021. 18:27

Turska je zahvalna BiH za podršku pruženu turskoj Vladi tokom pokušaja vojnog puča u julu 2016. godine, izjavio je predsjednik turskog Parlamenta Mustafa Šentop.

On je tokom sastanka sa predsjedavajućim i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u Ankari zahvalio za odlučnoj i iskrenoj solidarnosti koju je BiH pokazala tokom "izdajničkog" pokušaja puča 15. jula 2016. godine koji je organizovala grupa povezana sa islamskim klerikom Fetulahom Gulenom, koju turske vlasti nazivaju "Fetulahova teroristička organizacija" /FETO/.

Šentop je pozvao na akciju protiv članova Gulenove mreže koji su, kako je to rekao, aktivni u obrazovnom sistemu BiH, javila je Anadolija.

- Želim da naglasim da očekujem nastavak Vaše podrške u našoj borbi protiv FETO i Vašu blisku saradnju u skladu sa zahtjevima koje su poslali naši pravosudni organi - rekao je Šentop.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić sastali su se danas u Ankari sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom u Ankari.

Tokom posjete potpisani je sporazumi o saradnji u infrastrukturnim i građevinskim projektima, kao i o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola, te Memorandum o razumijevanju između Agencije za unapređenje stranih investicija BiH i Kancelarije za investiranje Predsjedništva Turske o saradnji na promociji investicija.

Тагови:
  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.