Izbio požar u kući

Šapom probudila djevojčicu: Mačka izvukla porodicu iz sigurne smrti

  • 30.01.2021. 13:15

Desetomjesečna maca nazvana Sejdž, spasila je svoju porodicu od ogromnog požara koji je izbio u njihovom domu i na kraju se, nažalost, izgubila u plamenu.

Sejdž je počela šapom da dodiruje lice desetogodišnje Kesidi Galovej u noći 20. januara nakon što je plamen zahvatio porodičnu kuću u Kristalu u Sjevernoj Dakoti, piše Metro.

– Mirisalo je na zagorjelu picu. U mojoj sobi je bilo stvarno toplo. Nisam mogla da dišem i izašla sam da dođem do daha – ispričala je Kesidi.

Shvativši da kuća gori, djevojčica je potrčala da probudi roditelje i brata. Uspjeli su da se bezbjedno izvuku, ali na žalost, Sejdž se izgubila u metežu i na kraju umrla u požaru, koji je totalno uništio porodični dom.

– Mislim da niko od nas ne bi bio ovdje da nas nisu probudile na vrijeme – dodao je Kodi Sejdžer, Kesidin otac.

Takođe se sjetio kako je Kesidi sačekala dok njeni najmiliji nisu bili na ulaznim vratima, spremni da izađu, prije nego što ih je otvorila, jer je prethodno pročitala da otvaranje vrata i puštanje kiseonika može da podstakne plamen.

Odmah nakon što je porodica pobjegla, situacija se pogoršala, divlji plamen je uništio prozore uzrokujući urušavanje krova. Vatrogasci koji su došli na lice mjesta, dodijelili su porodici posebnu kacigu, u Sejdžinu čast, koja je usvojena samo mjesec dana prije smrti.

Na kartici koja je pratila kacigu pisalo je: “Bila je zaista jedna od nas izvodeći vas i vašu porodicu na vrijeme. Nikada ne zaboravite svog krznenog prijatelja i našeg heroja Sejdž”, prenosi Blic.

Тагови: