Popio sredstvo za čišćenje riba od parazita

Sam sebe liječio od korona virusa, pa se otrovao

  • 25.03.2020. 07:58

Muškarac u Arizoni preminuo je pošto je progutao hlorokin, misleći da će se tako zaštititi od korona virusa. Umjesto lijeka protiv malarije popio je, zapravo, sredstvo za čišćenje ribe od parazita.

Stanovnik američke države Arizone preminuo je od posljedica trovanja hlorokin-fosfatom, dok je njegova supruga u kritičnom stanju, prenosi CNN.

Muškarac je mislio da će se konzumiranjem hlorokin-fosfata zaštititi od koronavirusa, ali je umjesto hidrohlorokina, lijeka protiv malarije za koji se vjeruje da pomaže u liječenju kovida-19, popio otrov koji se koristi za čišćenje ribe od parazita.

Nesrećni muškarac se na takav potez odlučio slušajući predsjdnika Donalda Trampa koji je govorio o mogućim pozitivnim efektima hlorokina.

Bračni par, u šezdesetim godina, uplašio se od mogućnosti zaraze korona virusom, pa je odlučio da isproba hlorokin koji su imali u kući, ali su već poslije 20 minuta osjetili vrtoglavicu i temperaturu.

Žena je uspjela do pozove hitnu pomoć, ali neposredno po dolasku u bolnicu suprug je preminuo, dok je ona u kritičnom stanju.

Slučajevi trovanja hlorokinom zabilježeni su i u Nigeriji, a nadležni organi pozivaju da ljudi ne uzimaju stvari u svoje ruke i da ne pokušavaju da se sami liječe.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.