“Nešto zbog čega duboko žali”

Sam priznao: Kandidat za nasljednika Tereze Mej koristio KOKAIN

  • 09.06.2019. 08:01

Britanski ministar za životnu sredinu Majkl Gov, jedan od političara koji se nadaju da će naslijediti Terezu Mej na mjestu premijera, priznao je da je koristio kokain u “nekoliko navrata” prije dvije decenije.

On je to učinio kako bi preduhitrio negativne naslove tokom predstojeće borbe za koju se očekuje da će biti žestoka, prenosi AP.

Gov (51) je za Dejli Mejl izjavio da je upotreba kokaina bila greška i “nešto zbog čega duboko žali”, ali da ne misli da bi ga zbog toga trebalo isključiti iz službe, objavio je list.

Gov je najnoviji kandidat Konzervativne partije u izbornoj trci za nasljednika Tereze Mej koji je priznao da je koristio ilegalne supstance.

Ministar spoljnih poslova Džeremi Hant izjavio je za londonski Tajms da je u mladosti pio lasi (vrsta jogurta) s kanabisom dok je putovao po Indiji. Međunarodni sekretar za razvoj Rori Stjuart izjavio je za Telegraf da je prije 15 godina na vjenčanju u Iranu pušio opijum.

Mej se povukala s mjesta predsjednice partije u petak, priznavši da nije uspjela u svom pokušaju da povuče zemlju iz Evropske unije. Ona ostaje premijer i vodi vladu u svojstvu staratelja dok se ne izabere njen nasljednik.

Do sada je 11 zakonodavaca objavilo da planiraju da osvoje poziciju lidera Konzervativne stranke. Šef stranke koja je pobijedila na posljednjim izborima obično obavlja funkciju premijera.

Nominacije za lidera Konzervativca zatvaraju se u ponedjeljak popodne.

Тагови: