Ministar unutrašnjih poslova Italije

Salvini na Tviteru prikriveno citirao Musolinija

  • 30.07.2018. 20:38

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini objavio je na "Tviteru" poruku u kojoj prikriveno citira bivšeg italijanskog fašističkog diktatora Benita Musolinija.

Salvini, kojeg Si-En-En naziva "populističkim" ministrom, napisao je "toliko neprijatelja, toliko časti", što predstavlja varijaciju na poznatu Musolinijevu izjavu "mnogo neprijatelja, mnogo časti".

Objava na "Tviteru" uslijedila je kao odgovor na članak u jednom magazinu, koji govori o Salvinijevim kritičarima, uključujući Katoličku crkvu i vodeće ljevičarske intelektualce, dok njemu raste popularnost u javnosti.

Salvini je za britanski "Sandej tajms" izjavio da se niska stopa nataliteta u Italiji koristi kao izgovor za "uvoz migranata", da se time ugrožava italijanska tradicija i identitet.

"Država u kojoj se ne rađaju djeca predodređena je da umre", rekao je Salvini.

Rimokatolički sedmični list "Familija kristijana" Salvinija je prošle sedmice nazvao đavolom, zbog prijedloga italijanskog ministra u vezi sa migracijama.

List je na naslovnoj strani napisao "Odstupi, Salvini", čime se aludira na riječi Isusa Hrista "Odstupi, đavole", koje su se u srednjem vijeku koristile u obredima istjerivanja đavola.

Komentari Salvinija pojavili su se na dan kada je premijer Italije Đuzepe Konte stigao u Vaštington, gdje će se danas sastati sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom.

 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм