Italijanski ministar kritikuje

Salvini: Malta ne spasava migrante, već ih usmjerava nama

  • 14.09.2018. 21:16

Malta nije marila za svoje dužnosti spasavanja migranata, već je njihove čamce usmjeravala ka vodama Italije, izjavio je italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini.

On je rekao da je spreman da sa Njemačkom potpiše sporazum o vraćanju migranata ukoliko Berlin pomogne da se poprave uslovi "Operacije Sofija", vojne intervencije EU protiv takozvanih "izbjegličkih brodova" na obalama Libije. 

Salvini je naglasio da je "Operacijom Sofija" na Italiju prebačeno veliko breme kada se radi o primanju azilanata. 

"Postoji jedna članica EU koja prilično ne mari za svoje dužnosti, uz stalne slučajeve većeg broja brodova u nevolji u malteškim vodama, koji se ignorišu i prate u smjeru Italije, čime se ignoriše i solidarnost u EU i solidarnost sa Italijom", rekao je Salvini, aludirajući na Maltu. 

Salvini kaže da sporazum sa Njemačkom još nije potpisan sporazum i da će to biti učinjeno tek kada se taj sporazum izmijeni, javila je novinska agencija "Ansa". 

Italijanski ministar je napomenuo da će sporazum sa Njemačkom biti vremenski ograničen do novembra i da Berlin želi da bude "na nuli", odnosno da primi po jednog migranta iz Italije za svakog kojeg vrati u zemlju iz koje je stigao u Njemačku.

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.