Hasan Rohani

SAD bi da stvore nesigurnost u Iranu

11:44, 23.09.2018.
Izvor: Tanjug
Thumbnail
Iranski predsjednik Hasan Rohani izjavio je da SAD žele da stvore nesigurnost u Islamskoj Republici Iran, prenosi "Rojters".

Navodi se da je Rohani to rekao dan nakon što je u napadu izvedenom na vojnoj paradi u Iranu ubijeno 12 pripadnika elitne Revolucionarne garde.

Rohani je, u obraćanju uoči polaska za Njujork gdje će prisustvovati zasjedanju Generalne skupštine UN, optužio zalivske države koje podržava Vašington za pružanje finansijske i vojne podrške antivladinim grupama etničkih Arapa.

"Marionetske zemlje u regionu podržava Amerika, a SAD ih podstiče i obezbjeđuje im neophodne kapacitete", rekao je Rohani.

Rojters navodi da je jučerašnji napad na vojnoj paradi, u kojem je ukupno ubijeno 25 ljudi, bio jedan od najgorih ikada izvršenih na Revolucionarnu gardu i pojačaće napetosti između Irana i njegovog regionalnog rivala Saudijske Arabije.

"Odgovor Irana (na ovaj napad) se sprema u okvirima zakona i naših nacionalnih interesa", poručio je Rohani i dodao da će SAD zažaliti zbog svoje "agresivnosti".