Veoma čudna potjera

Sa sobom vozila dva psa: Ukrala kamper, pa bježeći od policije razbila sedam automobila VIDEO

22:04, 23.05.2019.
Izvor: 24sata
Thumbnail
Jedna veoma čudna potjera dogodila se u Los Anđelesu. Nepoznata žena ukrala je kamper i povezla svoja dva psa. Nakon što su vlasnici prijavili nestanak svog vozila, policija ga je vrlo brzo identifikovala i po dolasku na mjesto gdje je bilo parkirano počinje prava filmska potjera.

Bježeći pred policijom zabila se kamperom u stablo, pri čemu je otpalo vjetrobransko staklo, ali i pola bočne strane.

To je nije spriječilo u vožnji pa je nastavila da bježi.

Jedan od pasa iskočio je iz jurećeg kampera, a drugi je ostao uz svoju vlasnicu. Za vrijeme bijega razbila je sedam automobila i nakon što je ostala bez sistema upravljanja zabila se u parkirano vozilo.

Ali ni tu priči nije kraj.

Bijeg je nastavila trčeći, ali su ju vješti policajci vrlo brzo sustigli i oborili na tlo.

Video prikazuje kako pas koji je ostao s njom do kraja vjerno sjedi pored nje i nakon što je pretrpio velike strahove. Završila je u bolnici s još dvoje ljudi u čije se automobile zabila bježeći. Psi su prevezeni u veterinarsku stanicu. Na svu sreću niko nije teže povrijeđen.

Protiv dotične biće pokrenut sudski postupak za višestruka krivična djela, uključujući i bježanje pred organima vlasti. Usto, policija istovremeno istražuje da li je bila pod uticajem zabranjenih supstanci. Za suđenje na slobodi moraće platiti kauciju u iznosu 100.000 dolara.