Novi zakon

Ruskim vojnicima zabranjeno korištenje pametnih telefona

  • 19.02.2019. 17:30

Ruski parlament u utorak je izglasao zakonski amandman koji vojnicima, zbog straha od špijunaže, zabranjuje korištenje pametnih telefona.

Ruskom vojnom osoblju takođe je zabranjeno stavljanje svih informacija na internet koje se tiču njihovih aktivnosti, saopštio je Donji dom ruskog parlamenta.

U saopštenju se objašnjava da je bilo potrebno izmijeniti zakon jer je vojno osoblje "od posebnog interesa za specijalne službe stranih vlada, terorističkih i ostalih ekstremističkih organizacija", prenosi Rojter.

Uz zabranu da vojska objavljuje informacije o sebi na internetu, uvodena je i zabrana da vojno osoblje objavljuje informacije o bliskim rođacima, kolegama, komandi ili lokaciji vojnih jedinica. Ograničava se i upotreba uređaja koji putem interneta distribuiraju zvuk, fotografije, videozapise i podatke o lokaciji.

Nakon ruske invazije na Krim i Donbas, ruski vojnici iz desetaka vojnih jedinica objavili su fotografije na području Ukrajine. Međutim, ruska vlada izjavila je da je vojska otišla "na odmor" te da informacije sa društvenih mreža nisu dokaz agresije na Ukrajinu.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута, очекују вас најновије информације и занимљивости из земље и свијета, интересантни гости и саговорници.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Емисија: Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.