Nova taktika uništavanja

Ruski snajperisti vježbali likvidiranje „neprijatelja“

  • 26.05.2020. 21:45

Snajperisti Istočnog vojnog okruga, raspoređeni u Amurskoj oblasti, Habarovskoj pokrajini i u Jevrejskoj autonomnoj oblasti, razvili su novu taktiku uništavanja „neprijateljskih“ dronova i helikoptera uz pomoć savremenih snajperskih pušaka velikog kalibra (ASVK).

Snajperski kompleks velikog kalibra je tokom izvođenja vježbi pokazao najveću efikasnost tokom pucanja po vazdušnim ciljevima na udaljenosti većoj od kilometra.

Na osnovu iskustva savremenih oružanih sukoba, pomenuto rastojanje smatra se optimalnim za likvidaciju izviđačkih bespilotnih letjelica i vojne avijacije potencijalnog neprijatelja. 

Pored paljbe, snajperisti su vježbali načine kretanja, kamuflažu položaja i birali lokacije, a takođe i posmatrali mete i klasifikovali ih po važnosti. Posebna pažnja poklonjena je skrivanju od savremenih termografskih kamera.

Široka primjena nove taktike snajpera koja podrazumijeva borbu protiv vazdušnih ciljeva planirana je u periodu letačke obuke koja počinje u junu.

ASVK „Kord“ se od 2013. godine nalazi u sastavu ruskog Ministarstva odbrane. Kompleks može da koristi i konvencionalne mitraljeske metke kalibra 12,7 milimetara i posebno napravljenu municiju za njega.

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок